Metode de transformare a obstacoleleor in vederea dezvoltarii personale.


Asa cum am promis zilele trecute, am revenit cu unele idei in vederea transformarii obstacolelor. Inainte insa de toate, doresc sa ii multumesc doamnei minunate care a avut buna vointa sa imi telefoneze si sa imi transmita parerile sale referitoare la ceea ce scriu eu aici si, pe aceasta cale sa o invit atat pe dumneaei cat si pe dumneavoastra care cititi sa imi impartasiti gandurile si sugestiile, intrebari si cometarii. Va astept cu tot dragul, doresc sa deschidem un dialog, nu vreau sa raman la stadiul acesta de monolog…

Odihna

Pentru a functiona la parametrii optimi, corpul uman necesita un program de somn de minim 6 ore in fiecare noapte, optim de 8 ore pe noapte.Doar o persoana care isi poate oferi luxul de a dormi cate 8 ore pe noapte poate aspira la o dezvoltare armonioasa a psihicului sau.

Autonomia.Prin asta se intelege impunerea in fata celor din jur, impunerea asupra pripriei persoane, a unui timp/spatiu unde sa nu fii intrerupt, deranjat, ca sa te poti concentra.

Optimizare resurse: timp, bani, potential. Pentru a putea lucra la sine, e necesar o organizare stricta, riguroasa si o planificare foarte corecta a tot ce reprezinta reserse personale. Doar as succesul e asigurat. Mereu disciplina!!!!!

Eliminarea elementelor disturbatoare: televizor, radio, mass media, persoane, activitati parazitare, bruiaje energetice, internet uneori, tot ce ar putea intrerupe energiile creatoare.Delegarea sarcinilor: lasa-i pe ceilalti sa se ocupe de treburile mai putin importante iar tu actualizeaza-ti permanent prioritatile!Nu esti atotputernic, nu poti sa le faci pe toate in acelasi timp, asa ca tot ceea ce consideri important fa tu, iar restul roaga-i pe ceilalti sa te ajute.

Pauze si recompense. Nu esti un robotel care a setat planul si modul de lucru si care se opreste doar cand a terminat de lucru!!!! Esti om si oamenii pentru a da randamentul optim sunt conditionati, au nevoie de motivatii, asadar, cand simti nevoia de relaxare, de pauza, opreste-te, respira si recompenseaza-te mereu pentru eforturile depuse, ca sa te motivezi sa poti continua.

Sa nu te pierzi in detalii!!!!

Daca stii ca existya acest risc, mai inainte de a te apuca de dezvoltarea personala urtmeaza cursuri de relaxare si reechilibrare, aboi de-abia cand te simti echilibrat apuca-te de treaba!

Atitudinea! Singura persoana care trebuie sa ia hotararile esti TU! Pentru reusita personala ai nevoie de hotarare si fermitate, ai nevoie de vointa si nu trebuie sa lasi pe nimeni sa intervina in deciziile pe care le iei pentru sinele tau!!!

Cam asta pentru astazi…Sper ca am fost de ajutor…O zi pe sufletul vostru sa aveti!

Reclame

About BroscutaNorocoasa

Tanara, entuziasta, talentata, curajoasa si indragostita.
Acest articol a fost publicat în Dezvoltare personala și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s